Behandelingen

Grove huidstructuur

Kenmerken

Een grove huidstructuur herkent men aan grotere poriën met eventuele acnélittekens. De huid kan ook een vale of grauwe teint hebben, vaak ten gevolge van roken.

 

Behandelmogelijkheden

Door middel van een oppervlakkige of intensievere peeling kan de huidstructuur verfijnd worden, waardoor de grotere poriën minder opvallen en de huid er weer stralend en fris uitziet. Bij een zeer grove huidstructuur met acnélittekens is fractionele laserbehandeling aangeraden. Bij deze laserbehandeling wordt de laserstraal gesplitst in zeer vele kleine stralen die de huid doorboren zonder de opperhuid te beschadigen. Het laserlicht wordt omgezet in warmte waardoor de onderhuidse structuur opgewarmd wordt. De huid gaat als reactie hierop een vernieuwingsproces starten waarbij nieuw bindweefsel gevormd wordt en waardoor de huid fijner, strakker en gladder wordt. Een 100% gladde huid kan niet gegarandeerd worden, maar de acnélittekens worden wel minder diep en dus minder zichtbaar. Hoe opvallender de littekens hoe spectaculairder de resultaten na laser.

 

Advies

  • Voorkom acnélittekens door comedonen en puistjes (bij actieve acné) professioneel te laten verwijderen zonder de huid te beschadigen en van ontstekingsletsels af te blijven en tijdig met medicatie te behandelen.
  • Bescherm je huid goed tegen de zon zodat de littekens niet verkleuren .
  • Vermijd te vette afdekkende crèmes of make up.

 

Tip

  • Bij Mediclinic kan u terecht voor verschillende peelings met glycolzuur en TCA. Ter voorbereiding van de peeling wordt er 2 tot 4 weken op voorhand best gestart met een crème obv glycolzuur en vitamine C. Dit geeft een verbetering van de huidtextuur, poriën verkleinen en de huid wordt zichtbaar gladder.
  • Voor een meer intensievere behandeling van de acné littekens raden we de fractionele laser aan. De fractionele laser is een niet-ablatieve laser die de opperhuid intact laat. Het laserlicht dat door het handstuk uitgezonden wordt, wordt geabsorbeerd door het weefsel in de dieper gelegen huidlagen. Daar wordt het licht omgezet in warmte en vormen de vele minuscule laserstralen warmtekolommen. Door verwarming trekken de collageenstrengen samen en wordt er een natuurlijk genezingsproces in gang gezet: er wordt nieuw collageen aangemaakt. Dit alles zorgt ervoor dat de huid weer gladder en steviger wordt, rimpeltjes verminderen en de huidstructuur fijner wordt (poriën verkleinen).
Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Prijs

Grove huidstructuur
te bespreken met arts