Behandelingen

Precision Surgery Application®

Mediclinic maakt esthetische chirurgie meer voorspelbaar en nauwkeurig met de in-house ontwikkeling van de Precision Surgery applicatie.

Aan de hand van verschillende hoog resolutie camera’s in het plafond en de muren van de operatiezaal en een groot LED scherm krijgt de chirurg een perfect beeld op de patiënt en het operatieveld. Precision Surgery Application® gebruikt ook augmented reality om de chirurg te begeleiden tijdens de operatie.

Voordelen

  •  Perfect symmetrisch resultaat
  •  Uitstekend beeld van de patiënt in zij- en bovenaanzicht
  • Patiënt specifieke gegevens worden geprojecteerd via augmented reality

Door middel van de Precision Surgery applicatie worden lijnen geprojecteerd om de operatietafel en de patiënt van bij de start perfect te positioneren in de operatiezaal. Zo is het veel gemakkelijker om symmetrie te beoordelen tijdens de operatie. Real time beelden van boven de operatietafel of in ‘vogelperspectief” van onderin zijn een grote hulp bij het uitvoeren van esthetische ingrepen. De chirurg staat gewoonlijk immers naast de patiënt en heeft nooit een duidelijk symmetrisch beeld van bovenuit of onderaan.

Augmented Reality bij esthetische chirurgie

voor een perfecte positionering van borstimplantaten.

Borsten verschuiven fel op en neer naargelang de patiënt rechtstaat of neerligt. Bij kleine strakke borsten verschuift de tepel reeds 4 cm in rechtstaande of neerliggende positie.

Implantaten worden geplaatst terwijl de patiënt neerligt, maar wij wensen natuurlijk ook een perfect resultaat als de patiënt rechtstaat. Een implantaat blijft steeds op dezelfde positie zitten, terwijl het eigen borstklierweefsel wel verplaatst omdat het veel beweeglijker en zachter is.

Tijdens de consultatie worden foto’s genomen met een speciaal gekalibreerd fototoestel. De gegevens die tijdens deze consultatie werden geregistreerd, worden nu op het operatieveld geprojecteerd voor de ideale positionering van de prothesen.

Voor perfecte controle tijdens een neuscorrectie.

Tijdens het intake gesprek wordt een computersimulatie uitgevoerd en worden foto’s genomen met een speciaal gekalibreerd fototoestel. Op basis van deze gegevens wordt het nieuwe profiel van de neus bepaald. Dit profiel wordt tijdens de operatie op de neus van de patiënt geprojecteerd in augmented reality. Zo kan de chirurg perfect zien hoeveel verwijderd of bijgeplaatst moet worden. Dit systeem biedt de chirurg een uiterste vorm van controle tijdens een neuscorrectie.

 

Filmbestand

 

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Prijs

3D Precision surgery app
inbegrepen