Behandelingen

Minifacelift

De mini-facelift wordt soms ook de “wonderlift” genoemd. De laatste jaren zien we een duidelijke evolutie naar minder ingrijpende behandelingen met een lager risico en een sneller herstel. Door de toepassing van deze nieuwe technieken is het effect vaak even goed of zelfs beter dan de ouderwetse ingrijpende methodes. Vaak is het resultaat ook natuurlijker. Het typevoorbeeld van dergelijke fel geëvolueerde laagrisicobehandeling is de mini-facelift, MACS-lift of S-lift. De termen verwijzen oorspronkelijk naar een licht verschil in de techniek, maar worden tegenwoordig door elkaar gebruikt en slaan allen op een lift met minimaal losmaken van de weefsels. Bent u geïnteresseerd in dergelijke behandeling door Mediclinic in Oud-Heverlee? Lees dan snel verder.

Hoe gaat een mini-facelift in zijn werk?

De mini-facelift is een vrij recent ontwikkelde procedure die speciaal ontworpen is om zo weinig mogelijk risico's te lopen. De huid wordt hier maar zeer weinig losgemaakt en de ingreep kan perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. In tegenstelling tot de klassieke facelift is het risico op zenuwbeschadiging hier bijna onbestaand. De mini-facelift is veilig omdat de huid bijna uitsluitend boven de parotisspeekselklier wordt vrijgemaakt. De gelaatszenuwen bevinden zich onder de speekselklier en kunnen dus niet geraakt worden. De huid en de onderhuidse weefsels worden voornamelijk in verticale richting aangespannen. De ingreep kan perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. Voor de procedure wordt geen haar weggeschoren of weggeknipt. Draintjes om het vocht af te voeren worden gedurende 24 uur achter het oor geplaatst.

Wat na de ingreep?

Na 24 uur mag het verband verwijderd worden en mag het haar gewassen worden. Deze techniek kent ook een snel herstel met minimale zwelling en minimale ongemakken onmiddellijk na de ingreep. De eerste dagen na de ingreep kan het volledig openen van de mond wat lastiger zijn. Het litteken verloopt onder de haarlijn en in de plooi voor het oor en is zeer onopvallend. Infecties en moeilijke wondgenezing zijn zeer zeldzaam bij de mini-lift en treden uitzonderlijk op bij rokers.

Op wat heeft de mini facelift effect?

De mini-facelift heeft voornamelijk effect op de hals en de kaaklijn. Jawling of hamsterwangen zijn een ideale indicatie voor deze behandeling. Ook de marionetlijntjes verminderen door deze procedure. Het effect van een S-lift kan prima nagebootst worden door twee vingers op de kaakhoek (een centimeter voor de oorlel) te plaatsen en de huid met deze vingers maximaal naar boven te trekken. Indien dit resultaat voor u toereikend is, is een S-lift of MACS-lift de ideale oplossing. Daarom kiezen meer en meer mensen voor deze lift omdat ze vooral een natuurlijk resultaat willen bekomen.

Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak

Een mini-facelift, S-lift of MACS-lift is een veilige procedure als ze voor de juiste indicatie gebruikt wordt en door een ervaren chirurg uitgevoerd wordt. Wilt u de prijs van een facelift weten of wilt u graag een afspraak maken voor een mini-facelift? Of bent u geïnteresseerd in een andere ingreep, zoals een borstvergroting in onze kliniek in regio Leuven? Neem dan contact op met Mediclinic in Oud-Heverlee door te bellen naar het nummer +32 16 58 59 58 , stuur een e e-mail naar info@mediclinic.be of vul ons online contactformulier in.

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Prijs

Mini facelift (lokale anesthesie)
4000€
Afbeelding
gebouw buiten

Komt u graag eens langs voor persoonlijke informatie op maat ?

Maak hier uw afspraak

Afspraak +32 16 58 59 58

FAQ

Oogleden

629

Er zijn twee oftalmologische bereidingen die een oplossing kunnen bieden: 10% phenylephrine druppels en iopedine. Voorbijgaande ooglidptosis is de meest voorkomende nevenwerking en treedt in 1 tot 2% van de patienten op. Dit is het gevolg van lokale diffusie van het preparaat en kan zo vermeden worden door accurate dosering, correcte plaatsing van het toxine, een 2-tal uren niet te gaan liggen na injectie en de behandelende zones niet te masseren. Indien ptosis voorkomt, is het meestal na een tweetal weken vanzelf verdwenen.

Gelaat

638

Het gelaat, dat zeer rijk is aan bloedvaatjes, reageert zeer sterk op elke soort van agressie. Een heelkundige ingreep, ook al is deze uitgevoerd met de grootste voorzichtigheid, valt ook onder deze noemer. De reactie van het gelaat kan zich op 2 manieren manifesteren.

  • Bloeduitstortingen: deze zijn het gevolg van de verspreiding van bloed onder de huid, zoals bij blauwe vlekken. Deze bloeduitstortingen zullen geleidelijk wegtrekken en dit gebeurt in diverse stadia, waarbij de huid eerst blauw, dan groen en dan geel verkleurt.
  • Zwelling (oedeem): Dit kan zeer snel ontstaan en is meestal zeer uitgesproken ter hoogte van de oogleden en de wangen. Het ontzwellen gebeurt ook dikwijls zeer snel, reeds na enkele dagen. De zone ter hoogte van de jukbeenderen is hierop een uitzondering. De zwelling kan hier enkele weken (6 tot 9) blijven bestaan.


Bloeduitstortingen en zwelling kunnen vermeden worden door geen bloedverdunnende middelen te nemen vijf à tien dagen voor de ingreep. Daarbij is belangrijk te weten dat alcohol en grote dosissen knoflook ook bloedverdunnend werken. Het aanbrengen van hematoomoplossende crèmes kan de resorptie versnellen. In het gelaat raden wij Auriderm XO crème aan. Op het lichaam kan dezelfde crème of Hirudoid zalf gebruikt worden.

Het is ook belangrijk om bij behandelingen in het aangezicht de eerste 24 uur goed te koelen en licht rechtop te slapen. Arnica druppeltjes kunnen u voorgeschreven worden om de bloedingen te verminderen. (Druppels op basis van kruiden via de mond in te nemen). Ondanks dit hulpmiddel dient u toch geduld te oefenen om uw gelaat de tijd te geven zich te herstellen van deze bloeduitstortingen en zwellingen. Om bloeduitstortingen te beperken, start u best met deze druppels een vijftal dagen voor de ingreep en een tweetal weken na de ingreep.