Behandelingen

Mini-facelift

De mini-facelift wordt soms ook de “wonderlift” genoemd. De laatste jaren zien we een duidelijke evolutie naar minder ingrijpende behandelingen met een lager risico en een sneller herstel. Door de toepassing van deze nieuwe technieken is het effect vaak even goed of zelfs beter dan de ouderwetse ingrijpende methodes. Vaak is het resultaat ook natuurlijker. Het typevoorbeeld van dergelijke fel geëvolueerde laagrisicobehandeling is de mini-facelift, MACS-lift of S-lift. De termen verwijzen oorspronkelijk naar een licht verschil in de techniek, maar worden tegenwoordig door elkaar gebruikt en slaan allen op een lift met minimaal losmaken van de weefsels. Bent u geïnteresseerd in dergelijke behandeling door Mediclinic in Oud-Heverlee? Lees dan snel verder.

Neem contact op

 

Hoe gaat een mini-facelift in zijn werk?

De mini-facelift is een vrij recent ontwikkelde procedure die speciaal ontworpen is om zo weinig mogelijk risico's te lopen. De huid wordt hier maar zeer weinig losgemaakt en de ingreep kan perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. In tegenstelling tot de klassieke facelift is het risico op zenuwbeschadiging hier bijna onbestaand. De mini-facelift is veilig omdat de huid bijna uitsluitend boven de parotisspeekselklier wordt vrijgemaakt. De gelaatszenuwen bevinden zich onder de speekselklier en kunnen dus niet geraakt worden. De huid en de onderhuidse weefsels worden voornamelijk in verticale richting aangespannen. De ingreep kan perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. Voor de procedure wordt geen haar weggeschoren of weggeknipt. Draintjes om het vocht af te voeren worden gedurende 24 uur achter het oor geplaatst.

Wat na de ingreep?

Na 24 uur mag het verband verwijderd worden en mag het haar gewassen worden. Deze techniek kent ook een snel herstel met minimale zwelling en minimale ongemakken onmiddellijk na de ingreep. De eerste dagen na de ingreep kan het volledig openen van de mond wat lastiger zijn. Het litteken verloopt onder de haarlijn en in de plooi voor het oor en is zeer onopvallend. Infecties en moeilijke wondgenezing zijn zeer zeldzaam bij de mini-lift en treden uitzonderlijk op bij rokers.

Op wat heeft de mini facelift effect?

De mini-facelift heeft voornamelijk effect op de hals en de kaaklijn. Jawling of hamsterwangen zijn een ideale indicatie voor deze behandeling. Ook de marionetlijntjes verminderen door deze procedure. Het effect van een S-lift kan prima nagebootst worden door twee vingers op de kaakhoek (een centimeter voor de oorlel) te plaatsen en de huid met deze vingers maximaal naar boven te trekken. Indien dit resultaat voor u toereikend is, is een S-lift of MACS-lift de ideale oplossing. Daarom kiezen meer en meer mensen voor deze lift omdat ze vooral een natuurlijk resultaat willen bekomen.

Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak

Een mini-facelift, S-lift of MACS-lift is een veilige procedure als ze voor de juiste indicatie gebruikt wordt en door een ervaren chirurg uitgevoerd wordt. Wilt u de prijs van een facelift weten of wilt u graag een afspraak maken voor een mini-facelift? Of bent u geïnteresseerd in een andere ingreep, zoals een borstvergroting in onze kliniek in regio Leuven? Neem dan contact op met Mediclinic in Oud-Heverlee door te bellen naar het nummer +32 16 58 59 58 , stuur een e e-mail naar info@mediclinic.be of vul ons online contactformulier in.

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Prijs

Mini facelift (lokale anesthesie)
4000€
Lipofilling gelaat bij mini-facelift
vanaf 600€
Liposuctie hals bij mini-facelift
600€