Behandelingen

Kincorrectie

Een kincorrectie is een zuiver esthetisch ingreep. Indien de kin te ver naar achter staat, is er vaak ook een occlusieprobleem. Dat wil zeggen dat de boven en ondertanden niet correct op elkaar steunen doordat de onderkaak te fel naar achter staat. Dit probleem kan enkel verholpen worden door de volledige onderkaak naar voor te plaatsen. Dit is een vrij ingrijpende operatie waarbij ook vaak de tanden gedurende enkele weken op elkaar vastgezet worden. Deze ingreep gebeurt door een kaakchirurg en betekent ook dat de tanden eerst door een orthodonthist in hun juiste positie moeten worden geplaatst. Voor mensen waarbij de tanden correct gepositioneerd staan of voor mensen die een ingrijpende operatie niet willen, is een kinplastiek een eenvoudige en goede oplossing.
Een kinimplantaatje is een stukje vaste siliconen welke in verschillende diktes en breedtes te verkrijgen is. Om te weten welk implantaatje geschikt is, wordt een computersimulatie uitgevoerd welke op ware grootte geschaald wordt. De kin vergroot dan met ongeveer de helft van het implantaatje. Een implantaat van 6mm dikte geeft uitwendig een naar voor komen van de kin van 3mm.
Het implantaatje kan via een insnede onder de kin geplaatst worden of via een insnede in de mond. De laatste methode laat geen uitwendig litteken achter maar zou een iets hoger infectierisico hebben. Het implantaatje wordt onder de kinspiertjes geplaatst. Meestal wordt het onder het botvlies van de kaak geplaatst. De ingreep kan onder lokale verdoving gebeuren en houdt weinig risico's in. Indien de plaatsing via de mond gebeurt, kan de onderlip in het begin wat verstijfd aanvoelen. Gedurende de eerste week wordt een compresje uitwendig vastgehecht aan het implantaatje om verschuiving te voorkomen.
 

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Nadelen kinimplantaat:

  • Risico op botresorptie: weinig frequent, implantaat is verwijderbaar
  • Infectierisico: zeldzaam en meestal met antibiotica te behandelen
  • Zenuwbeschadiging: implantaat niet te breed nemen de zenuw in de onderkaak zit namelijk ter hoogte van de premolaren.

Prijs

Kinimplantaat
vanaf 1600€