Behandelingen

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een teveel aan pigment in de huid. De belangrijkste pigmenten zijn melanine en ijzer. Melanine bevindt zich in de onderste laag van de opperhuid. In normale omstandigheden neemt het aantal pigmentcellen en de aanmaak van melanine toe onder invloed van UV- straling om de huid te beschermen tegen beschadiging van de cellen. Door te veel UV-straling (vb lentigo solaris of ouderdomsvlekken), door hormonale invloeden (vb melasma of chloasma) of door huidirritaties (vb na wondjes, littekens of acné) wordt dit proces echter verstoord, waardoor het pigment zich ophoopt in de huid.

 

Behandelmogelijkheden

Hyperpigmentatie kan het best behandeld worden als het zich in de opperhuid bevindt.

Blekende crèmes obv hydrochinone, vitamine C, fytinezuur,... reguleren de pigmentproductie en kunnen de pigmentvlekken oplichten. Indien crèmes niet of onvoldoende werken kan er overgeschakeld worden op plaatselijke behandeling door de dermatoloog, chemische peelings of lasertherapie.

p
Advies

Vermijd te lange blootstelling aan UV-licht, gebruik steeds een sunblock (spf 50) indien er zich reeds hyperpigmentatie heeft voorgedaan.

 

Tip

  • Bij Mediclinic kunt u terecht voor chemische peelings speciaal gericht op het verminderen van pigmentatie. De behandeling bestaat uit 2 fases: eerst wordt een glycolzuur- of TCA peeling aangebracht die lichtjes kan tintelen. Deze fase maakt de huidbarriere doorgankelijk voor de tweede fase.  De tweede fase bestaat uit een spot peeling die specifiek op het pigment inwerkt. Na de behandeling moet de huid 's morgens goed gehydrateerd en beschermd worden met een hoge factor. 's Avonds dient tot één maand na de behandeling een blekende crème aangebracht te worden op de pigmentvlekken zodat het effect van de peeling blijft doorwerken.
  • Een andere oplossing is laserbehandeling met fractionele laser (erbium) voor melasma (zwangerschapsmaskers) en met een IPL laser (voor ouderdomsvlekjes) waarbij het pigment selectief verhit wordt. Hierna kan zich eventueel een korstje vormen waarna het pigment opgeruimd wordt door het lichaam en verlicht tot verdwijnt. Afhankelijk van de diepte zijn 1 tot meerdere behandelingen nodig.
Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten
Bruine vlekken
Na
Voor

Prijs

Laser behandeling pigmentvlekken - volledig gelaat
300€
Laser behandeling pigmentvlekken - décolleté
300€
Laser behandeling pigmentvlekken - volledig gelaat + décolleté
500€
Laser behandeling pigmentvlekken - handen
150€
Spotpeeling (chemische peeling tegen pigmentvlekken)
150€