Behandelingen

Facelifts

Bij een klassieke facelift wordt de huid van de hals en de wangen over een groter gebied dan bij de mini-lift losgemaakt en strak getrokken in de richting van de haarlijn. Een facelift heeft een effect op de hals, de kaaklijn, de hamsterwangen, de marionetlijntjes en de lachplooi. Ook de jukbogen worden bij deze ingreep gelift en deze worden voller. Het effect van een facelift kan nagebootst worden door alle vingers te gebruiken en deze naar boven en naar achter te trekken.

Het litteken loopt voor en een beetje achter het oor. Het litteken kan eventueel in het oor zelf, achter het knobbeltje vooraan het oor, gelegd worden om een litteken vóór het oor te vermijden. Een facelift blijft twee tot zes weken gezwollen. Een klassieke facelift geeft echter duidelijk langer zwelling op de jukbogen in vergelijking met de S-lift of mini-lift.

De duur van het effect is moeilijk exact te voorspellen en is afhankelijk van de stevigheid van de weefsels. Gemiddeld kan men stellen dat de klok 5 tot 15 jaar wordt teruggedraaid.

De facelift en sub-SMAS lift worden enkel door ervaren plastisch chirurgen uitgevoerd en kunnen enkel onder narcose gebeuren. De procedure is dus iets ingrijpender dan de mini-lift die wel onder plaatselijke verdoving gebeurt. Sinds juli 2013 is er een nieuwe wetgeving die alleen nog plastisch chirurgen toelaat om een facelift of een mini-lift uit te voeren. Controleer dus steeds of het RIZIV nummer van de arts eindigt op 210.

Laat u adviseren door onze artsen over welke techniek voor u de beste oplossing zal bieden. Indien een lift door een ervaren chirurg wordt uitgevoerd, is het resultaat ook steeds natuurlijk en hoeft u geen schrik te hebben voor een breed getrokken mond.

 

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Praktisch

Pijn

Een mini-lift of facelift geeft de eerste 24 uur vaak een trekkend gevoel. Het verband en de draintjes (=buisjes voor evacuatie van vocht) kunnen de eerste dag ook voor wat ongemak zorgen maar deze worden na 24 uur reeds verwijderd. Nadien kan soms nog een trekkend of gespannen gevoel bestaan maar dit verdwijnt met het ontzwellen.

Herstel

Een S-lift of mini-lift herstelt doorgaans verbazend snel. De meeste mensen kunnen na 9 dagen gewoon alle werkzaamheden hervatten zonder dat de ingreep zichtbare sporen nalaat. Een full facelift geeft veel langduriger zwelling voornamelijk op de jukbogen. Soms kan deze zwelling 6 tot 8 weken aanhouden. Een verband blijft slechts voor 24 uur en blauwe verkleuring is wisselend maar verdwijnt na 1 week tot 10 dagen.

Risico's

Een full facelift heeft een (klein) risico op zenuwbeschadiging. Bij een S-lift, MACS lift of mini-lift zijn de zenuwen beschermd door de speekselklier en is het bijna onmogelijk om zenuwen te beschadigen. Roken is nadelig voor het herstel en de wondheling.

Nazorg

Gedurende 24 uur is er een verband. Nadien mag het haar gewassen worden en dienen de littekens met een zuurstof-inbrengende crème behandeld te worden. Tevens kan een crème op de bloeduitstortingen aangebracht worden om deze sneller te doen verdwijnen. Hechtingen worden verwijderd na 9 dagen.

Minilift na
Na
Voor

Effect van minilift: duidelijke verbetering kaaklijn en marionetlijntjes, resultaat blijft zeer natuurlijk

Full facelift na
Na
Voor

Effect van full facelift: duidelijke verbetering kaaklijn en marionetlijntjes en ook vollere jukboog

MINI-FACELIFT versus
KLASSIEKE LIFT OP EEN RIJTJE:

Voordelen van de klassieke lift:

  • De weefsels worden verder losgemaakt dus bij felle doorzakking en slappe weefsels kan men nog meer resultaat bekomen dan met de S-lift.
  • Het effect op de hals en de kaaklijn is vergelijkbaar met de S-lift maar op de jukboog is er meer effect met de klassieke lift. Hierdoor blijft er echter wel langduriger zwelling bestaan dan met de S-lift.
  • De klassieke lift gebeurt altijd onder narcose wat comfortabel is voor de patiënt. Narcose is ook veiliger om de weefsels over de aangezichtszenuwen vrij te maken.
  • Met deze meer ingrijpende lift kan u, indien u dat wenst, ook de vorm of de structuur van het gelaat aanpassen (vb. vollere jukbogen).

Prijs

Sub smass facelift (algemene anesthesie)
5.400€
Dankzij mijn facelift heb ik terug een natuurlijke jonge uitstraling