Behandelingen

Rimpelbehandeling - spierontspanners

Spierontspanners zijn ideaal voor het behandelen van dynamische rimpels. In tegenstelling met wat de populaire pers soms laat uitschijnen, kunnen ze gerust tot één van de allerveiligste geneesmiddelen worden beschouwd. Deze rimpels ontstaan door mimiek of door samentrekking van de onderliggende spier. Ze komen voornamelijk voor op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels) en naast de ogen (kraaienpootjes). We werken met CE gemarkeerde producten van verschillende merken (zie bijsluiters onderaan pagina)

Wat zijn spierontspanners?
Het product is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende  doeleinden. Zo wordt het al sinds 1973 gebruikt bij allerlei neurologische aandoeningen. Het is bekend geworden vanwege de toepassing binnen de cosmetica, om rimpels in het gezicht te verzachten. Spierontspanners worden in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. De spierspanning wordt hiermee sterk verminderd, waardoor diepe rimpels vervagen.

Hoe verloopt de behandeling? Is het pijnlijk?
De behandeling gaat snel en gemakkelijk en duurt slechts enkele minuten. Het product wordt opgelost in een steriele zoutoplossing en met een zeer dunne naald in de desbetreffende spier geïnjecteerd. U kan tijdens de injectie een licht prikkelend gevoel ervaren maar verdoving is niet nodig.

Hoe lang werken spierontspanners? Hebben ze een blijvend resultaat?
De behandelingen geven geen blijvend resultaat. Het effect uit zich na drie tot vijf dagen en is maximaal na 14 dagen. Het effect blijft 3 tot 6 maanden. Na afloop van deze periode kan de behandeling herhaald worden. Indien men de behandeling herhaalt voordat het effect volledig verdwenen is, zal het effect uiteindelijk langer aanhouden.

Worden mijn rimpels niet erger als het product uitgewerkt is?
Neen. Integendeel. Spierontspanners hebben naast een therapeutische ook een preventieve werking op de rimpeltjes. Als men stopt met de behandeling zullen de rimpeltjes zeer geleidelijk terug zichtbaar worden zoals ze waren voor de behandeling.

Zijn spierontspanners veilig?
Omdat het al vele jaren gebruikt wordt in de medische wereld is er ook al zeer veel onderzoek naar gedaan. De lange termijn effecten zijn dan ook bekend, waardoor spierontspanners worden gezien als volstrekt veilige producten. Daarnaast zijn ze goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), het agentschap van de federale overheid van de VS, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen controleert. Ondanks het feit dat het een veilig product is, is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een arts. Gevaar treedt op als sommige goedkopere alternatieve producten worden gebruikt. De prijs is lager, maar er is geen garantie over concentratie, zuiverheid, steriliteit en activiteit van het product. Deze middelen worden illegaal ingevoerd en voldoen dan ook niet aan de strenge regels van de geneesmiddelenwet. Gezien de uniforme (hoge) prijs van het product, zal u bij de meeste artsen een gelijkaardige behandelingsprijs betalen. Bij "koopjes " moet men steeds bedacht zijn op grijze producten of te fel verdunde oplossingen.

Worden spierontspanners ook voor andere doeleinden gebruikt?
Spierontspanners bewijzen hun effectiviteit niet alleen op esthetisch vlak, maar hebben ook geneeskundige voordelen. Zo worden ze ook o.a. gebruikt tegen:

  • Migraine: wetenschappelijk onderzoeken hebben aangetoond dat spierontspanners de pijn bij chronische migraine kan verminderen;
  • Overmatig zweten (oksels, handen en voeten): Bij inspuiting wordt de bezenuwing van de zweetklieren geblokkeerd. Dit leidt tot een uitgesproken vermindering of stilvallen van de zweetproductie. Dit effect houdt 6 maanden aan.
  • Strabisme (scheelzien);
  • Enz.

Worden spierontspanners terugbetaald door het ziekenfonds?
Neen, het ziekenfonds komt niet tussenbeide, omdat het om een cosmetische ingreep gaat.

Bijsluiter Botox®, 50 Allerganeenheden, poeder voor oplossing voor injectie BOTOX. Lees meer. Lees meer.
Inhoud van deze bijsluiter:

  • Wat is BOTOX en waarvoor wordt dit middel gebruikt?
  • Wanneer mag u BOTOX niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn?
  • Hoe gebruikt u BOTOX?
  • Mogelijke bijwerkingen van BOTOX
  • Hoe bewaart u BOTOX?
  • Inhoud van de verpakking en overige informatie


Bijsluiter Dysport® 500 E, poeder voor oplossing voor injectie Clostridium botulinum type A toxine. Lees meer.
Bijsluiter Xenomeen® 100 E, poeder voor oplossing voor injectie Clostridium Botulinum neurotoxine type A. Lees meer.
 

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten
Rimpelbehandeling spierontspanner
Na
Voor

Prijs

Spierontspanners - 1 zone
160€
Spierontspanners - 2 zones
270€
Spierontspanners- 3 zones
380€
Spierontspanners- oksels (voor 2 oksels)
500€