Behandelingen

Spierontspanner

Een spierontspanner is ideaal voor het behandelen van dynamische rimpels. In tegenstelling met wat de populaire pers soms laat uitschijnen, kunnen ze gerust tot één van de meest veilige geneesmiddelen worden beschouwd. Rimpels ontstaan door mimiek of door samentrekking van de onderliggende spier. Ze komen voornamelijk voor op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (fronsrimpels) en naast de ogen (kraaienpootjes). Mediclinic uit Oud-Heverlee werkt met CE-gemarkeerde producten van verschillende merken (zie bijsluiters onderaan pagina)

Neem contact op

 

Wat is een spierontspanner?

Een spierontspanner is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dat eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende doeleinden. Zo wordt het al sinds 1973 gebruikt bij allerlei neurologische aandoeningen. Het is bekend geworden vanwege de toepassing binnen de cosmetica, om rimpels in het gezicht te verzachten. Spierontspanners worden in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. De spierspanning wordt hiermee sterk verminderd, waardoor diepe rimpels vervagen.

 

Hoe verloopt de behandeling? Is het pijnlijk?

De behandeling met een spierontspanner gaat snel en gemakkelijk en duurt slechts enkele minuten. Het product wordt opgelost in een steriele zoutoplossing en met een zeer dunne naald in de desbetreffende spier geïnjecteerd. U kunt tijdens de injectie een licht prikkelend gevoel ervaren maar verdoving is niet nodig.

 

Hoe lang werken spierontspanners? Hebben ze een blijvend resultaat?

Een spierontspanner geeft geen blijvend resultaat. Het effect uit zich na drie tot vijf dagen en is maximaal na 14 dagen. Het effect blijft 3 tot 6 maanden. Na afloop van deze periode kan de behandeling herhaald worden. Indien men de behandeling herhaalt voordat het effect volledig verdwenen is, zal het effect uiteindelijk langer aanhouden.

 

Worden mijn rimpels niet erger als de spierontspanner uitgewerkt is?

Neen. Integendeel. Een spierontspanner heeft naast een therapeutische ook een preventieve werking op de rimpeltjes. Als men stopt met de behandeling zullen de rimpeltjes zeer geleidelijk terug zichtbaar worden zoals ze waren voor de behandeling.

 

Zijn spierontspanners veilig?

Omdat het al vele jaren gebruikt wordt in de medische wereld, is er ook al zeer veel onderzoek naar gedaan. De langetermijneffecten zijn dan ook bekend, waardoor een spierontspanner wordt gezien als een volstrekt veilig product. Daarnaast zijn ze goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), het agentschap van de federale overheid van de VS, dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert. Ondanks dat een spierontspanner een veilig product is, is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een arts. Gevaar treedt op als sommige goedkopere alternatieve producten worden gebruikt. De prijs is lager, maar er is geen garantie voor concentratie, zuiverheid, steriliteit en activiteit van het product. Deze middelen worden illegaal ingevoerd en voldoen dan ook niet aan de strenge regels van de geneesmiddelenwet. Gezien de uniforme (hoge) prijs van het product, zal u bij de meeste artsen een gelijkaardige behandelingsprijs betalen. Bij "koopjes " moet men steeds bedacht zijn op grijze producten of te fel verdunde oplossingen.

 

Worden spierontspanners ook voor andere doeleinden gebruikt?

Een spierontspanner bewijst hun effectiviteit niet alleen op esthetisch vlak, maar heeft ook geneeskundige voordelen. Zo worden ze ook o.a. gebruikt tegen:

 

  • Migraine: wetenschappelijk onderzoeken hebben aangetoond dat spierontspanners de pijnen bij chronische migraine kunnen verminderen;
  • Overmatig zweten (oksels, handen en voeten): Bij inspuiting wordt de bezenuwing van de zweetklieren geblokkeerd. Dit leidt tot een uitgesproken vermindering of stilvallen van de zweetproductie. Dat effect houdt 6 maanden aan.
  • Strabisme (scheelzien).
  • Enzovoort

Worden spierontspanners terugbetaald door het ziekenfonds?

Neen, het ziekenfonds komt niet tussenbeide, omdat het om een cosmetische ingreep gaat.

 

Vraag ons om meer informatie

Wilt u gebruik maken van een behandeling met een spierontspanner of wilt u een andere behandeling laten uitvoeren, zoals een ooglidcorrectie? Neem dan vandaag nog contact op met onze privékliniek uit Oud-Heverlee. Dat doet u door te bellen naar +32 16 58 59 58 of stuur een e-mail naar info@mediclinic.be. Wij vertellen u graag meer over hoe onze behandelingen verlopen en welke prijzen u kunt verwachten.

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten
Rimpelbehandeling spierontspanner
Na
Voor

Prijs

Spierontspanners - 1 zone
160€
Spierontspanners - 2 zones
270€
Spierontspanners- 3 zones
380€
Spierontspanners- oksels (voor 2 oksels)
500€