Bovenste ooglidcorrectie
Hierbij wordt voornamelijk een huidoverschot ter hoogte van de bovenste oogleden weggenomen. Ook het vetweefsel aan de binnenste ooghoek naast de neus kan indien noodzakelijk mee verwijderd worden. Een goede ooglidcorrectie is meer dan “alleen maar een reepje huid weghalen”. Een ervaren arts tekent de hoeveelheid weg te nemen huid nauwkeurig af. Hierbij wordt voldoende huid weggenomen om een optimaal en langdurig effect te bekomen. Anderzijds mag er niet te veel huid worden weggenomen om te vermijden dat de ogen niet meer kunnen gesloten worden. Deskundigheid en vooral ervaring zijn hier van het hoogste belang. Er kan ook onderhuids spierweefsel worden weggenomen tijdens dezelfde ingreep. Hierdoor worden de oogleden minder zwaar en voelt de ooglidhuid minder dik aan. Een ooglidcorrectie kan ook uitgevoerd of gecombineerd worden met een laserbehandeling van de oogleden. Indien het probleem enkel kleine rimpeltjes in de ooglidhuid betreft, geeft laserbehandeling vaak betere resultaten dan chirurgie.
Onderste ooglidcorrectie
Deze behandeling heeft tot doel de hoger vernoemde vetkwabjes te verwijderen. Dit kan gebeuren via een incisie net onder de wimpers. Het voordeel van deze incisie is dat ook een huidoverschot kan weggenomen worden om een “lege zak- fenomeen” na verwijdering van het vetweefsel te vermijden. Via deze insnede kan ook gemakkelijk de kringspier rond het oog opgespannen worden om het onderste ooglid extra strak te maken. Het littekentje is al vlug nauwelijks of niet meer zichtbaar. Soms is het beter om geen vetweefsel weg te nemen omdat dan een "holle oog-syndroom" kan ontstaan. Het vetweefsel wordt dan verplaatst in de groeve tussen het oog en de neus. Deze techniek noemt men de HAMRA procedure. Het vetweefsel kan ook via een klein sneetje worden verwijderd. De genezing is hierbij snel maar het effect is pas na 6 weken zichtbaar. Ook bestaat de mogelijkheid om het vetweefsel via de binnenkant van het onderste ooglid te verwijderen. Deze transconjunctivale techniek maakt geen zichtbaar litteken maar uiteraard kan hier geen huid of spierweefsel weggenomen of strakker gemaakt worden. Deze techniek is dan ook alleen geschikt als er enkel vetoverschot is. Sommige patiënten stapelen zeer makkelijk vocht op onder de ooglidhuid. Wallen die door dit vocht veroorzaakt worden, zijn zeer wisselend aanwezig. Meestal zijn ze ’s morgens erger en verbeteren ze geleidelijk in de loop van de dag. Deze vorm van wallen is moeilijk chirurgisch te behandelen omdat de oorzaak niet het overtollige vetweefsel is. 95 % van de ooglidcorrecties gebeuren onder plaatselijke verdoving. Volledige verdoving kan als de patiënt dit echt wenst om comfortredenen of bij gecombineerde ingrepen zoals facelift en ooglidcorrectie. Laat u vrijblijvend en deskundig adviseren om de beste oplossing voor uw oogleden vast te stellen.
Prijs
Komt u graag eens langs voor persoonlijke informatie op maat ?
Maak hier uw afspraak
FAQ
Oogleden
Vooreerst dient u de richtlijnen te volgen die de plastisch chirurg vooraf met u besproken heeft. Kunsttranen gebruiken, zodanig dat het oog niet uitdroogt. ‘s Avonds oogzalf aanbrengen in het oog. Een koelbril gebruiken tegen zwelling. De eerste nacht met het hoofd hoger slapen (extra hoofdkussens) is zeer efficiënt om zwelling zoveel mogelijk te beperken.
Om de zwelling na de operatie zo veel mogelijk te vermijden dient u zich toch gedurende 1 week te houden aan de volgende richtlijnen. Buk niet voorover, slaap met het hoofd in hoogtestand, slaap niet op de zij, rust veel en verricht geen werkzaamheden. Na een 5 tot 7 dagen kunnen de hechtingen verwijderd worden. Er dient rekening gehouden te worden met een periode van ongeveer vier maand vooraleer de littekens vervagen en soepel worden. Dan pas ziet men het definitieve resultaat van de ooglidcorrectie. Aanvankelijk zijn de oogleden rood en makkelijk gezwollen.