Behandelingen

Borstvergroting

Denkt u erover om een borstvergroting te laten doen? Dan bent u natuurlijk op zoek naar een kliniek waar u op een veilige manier een borstvergroting kunt laten doen. U wil natuurlijk zo min mogelijk risico’s lopen. Bij Mediclinic uit Oud-Heverlee zit u dan goed. Onze ervaren artsen en medewerkers zorgen voor een aanpak op maat in alle discretie. Wij zijn een echte specialist op het gebied van esthetiek en hebben veiligheid dan ook hoog in het vaandel staan wanneer u ervoor kiest een borstvergroting bij ons te laten doen. De prijs van een borstvergroting vindt u terug op onze website.

 

Een veilige borstvergroting laten doen voor een eerlijke prijs

Een borstvergroting is een van de meest gevraagde esthetische ingrepen. Een mooie borst bepaalt in grote mate het lichaamsbeeld en het zelfvertrouwen van de vrouw. Door de vooruitgang van de plastische chirurgie en de ontwikkeling van nieuwe technieken is een borstvergroting een veilige procedure en kan deze ook perfect als dagbehandeling gebeuren. De ingreep gebeurt onder volledige narcose en bovendien geniet u tegenwoordig van een niet al te hoge prijs voor een borstvergroting. Het is echter van het grootste belang om elke implantaat-chirurgie - dus ook een borstvergroting - in uiterst steriele omstandigheden te laten doen. Mediclinic in Oud-Heverlee beschikt als één van de weinigen over de meest gesofisticeerde apparatuur om zo steriel, veilig en voorspelbaar mogelijk te werken. Denk daarbij aan laminaire airflow, 3D-camerasysteem, S3-classificatie, computergestuurde anesthesie, enzovoort.

 

Hieruit bestaan borstimplantaten

De moderne borstimplantaten zijn opgevuld met cohesieve silicone-gel. Deze silicone-nvulling is niet langer vloeibaar zoals bij de vroegere implantaten. Een silicone-lek is dus uitgesloten bij cohesieve gelprotheses en u kunt dus zeker zijn van een veilige borstvergroting, en dat aan een mooie prijs. Wij gebruiken enkel hoogwaardige protheses die aan de strikte Europese normen voldoen.

De kunst van een veilige borstvergroting is om een 100 % natuurlijk resultaat te bekomen zodat het onderscheid met echt borstklierweefsel niet zichtbaar, noch voelbaar is.

 

Een veilige borstvergroting bij ons laten doen

De plaatsingstechniek tijdens een veilige borstvergroting (het best tussen of onder de borstspier) zal in belangrijke mate het resultaat bepalen. Verder is de keuze van het implantaat natuurlijk cruciaal. Een zachtere gelvulling zal voor onzichtbare randen zorgen maar geeft meer kans op plooivorming. Het implantaat dient exact in de bestaande borst te passen. Hiervoor is een nauwkeurige opmeting van de borstklier noodzakelijk tijdens het preoperatief consult. Een juist volume is uiteraard ook cruciaal voor een natuurlijk resultaat. Het volume, de vorm en de stevigheid van de implantaten worden samen met de patiënt gekozen aan de hand van de nauwkeurige opmeting en pasprotheses zodat de patiënt een idee krijgt van het uiteindelijke resultaat. Volgens de wensen van de patiënt kan een zeer subtiel of net een zeer opvallend resultaat bekomen worden.

 

Vertrouw op onze expertise

Wilt u graag een veilige borstvergroting laten doen aan een mooie prijs? Dan zit u goed bij Mediclinic in Oud-Heverlee. Wenst u graag een andere ingreep, zoals een liposuctie of een neuscorrectie? Of denkt u aan een mini-facelift? Voor dat en nog veel meer bent u welkom bij ons. Neem vandaag nog contact met ons op via het nummer +32 16 58 59 58 of stuur een e-mail naar info@mediclinic.be. U kunt ook ons online contactformulier invullen.

Download hier meer informatie over borstvergrotingen

Enkele video's:


Introductie over borstvergroting 


Zijn borstprothesen veilig?

Borstvergroting - waarom kies ik voor een privé kliniek?


Wat moet ik doen als ik een borstvergroting overweeg? 

 

Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Praktisch

Pijn

Pijn is zeer individueel maar gemiddeld moet men op 5 dagen spierpijn en last rekenen.

Herstel

Huishoudelijke taken en bureauwerk kunnen na 1 week tot 10 dagen weer hervat worden. Na vier weken mag u reeds iets meer fysiek werk uitvoeren. Sporten met de borstspier en zwaar tillen kan na 6 weken.

Risico's

Nabloeding (de eerste twee dagen na de ingreep), kapselvorming (de prothese voelt hard aan), het verplaatsen van de protheses, littekenvorming. Een complicatie komt zelden voor gedurende de eerste 10 jaar. Als er toch een probleem zou optreden, kan dit uiteraard verholpen worden.

Nazorg

Waterafstotend verband en hechtingen blijven gedurende 2 weken ter plaatse. Een sport-BH dient dag en nacht gedurende 4 weken gedragen te worden. De BH dient om de zwelling tegen te gaan, niet om het implantaat ter plaatse te houden.
 

Borstvoeding: is mogelijk na een borstvergroting gezien de borstklier opgelicht wordt en de prothese onder de klier wordt geschoven. Alle structuren blijven dus intact en functioneel. Silicone kan onmogelijk in de moedermelk terecht komen.
Borstonderzoek: Een vaak voorkomende bekommernis is het borstonderzoek i.v.m. borstkanker. Is borstonderzoek nog wel mogelijk met een borstprothese?

  • De prothese wordt steeds achter de borstklier geplaatst. Door de prothese wordt de borstklier als het ware naar buiten gedrukt. Hierdoor is het ontdekken van eventuele knobbeltjes juist makkelijker geworden.
  • Bij het nemen van de mammografie geeft men best aan dat men implantaten heeft zodat de radioloog hiermee tijdens het onderzoek rekening kan houden.
Borstvergroting na
Na
Voor
borstvergroting_na2.jpg
Na
Voor
borstvergroting_na3.jpg
Na
Voor

Prijs

Borstvergroting met prothese
vanaf 3.500€
Afbeelding
gebouw buiten

Komt u graag eens langs voor persoonlijke informatie op maat ?

Maak hier uw afspraak

Afspraak +32 16 58 59 58

FAQ

Borsten

614

Mediclinic biedt een totaalpakket aan. Dit pakket omvat de kosten voor de implantaten, de chirurg, de anesthesist, de medicatie, de verpleegkundige zorgen, etc. Op de raadpleging wordt de patiënt hierover grondig geïnformeerd en wordt de maat en soort prothese samen met de dokter bepaald. De preoperatieve en postoperatieve raadplegingen en/of onderzoeken zijn het enige wat niet inbegrepen is in de ingreepprijs.

604

Reeds meer dan 50 jaar gebruikt men siliconen in verschillende toepassingen, dit zowel in het dagelijkse leven, in de voedingsindustrie, in de farmaceutische wereld, als in de geneeskunde. Silicone is één van de meest onderzochte materialen en de veiligheid ervan is uitgebreid getest en nagekeken. In vele hulpmiddelen zoals pacemakers, hartkleppen, hechtingsmaterialen, glijmiddelen, coatings van injectienaalden, spuiten, bloedzakken worden siliconen gebruikt.

605

Medisch onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat er geen verhoogde kans op borstkanker bestaat. Daar het implantaat zich volledig onder het borstklierweefsel bevindt, blijft het gewone borstonderzoek steeds goed mogelijk. Radiografisch onderzoek, mammografie, is ook mogelijk, maar kan gehinderd worden door de aanwezigheid van de (voornamelijk met gel gevulde ) protheses.

De radioloog kan echter wel zijn onderzoek aanpassen: indien er een verhoogd risico bestaat op het ontwikkelen van borstkanker (erfelijkheidsfactoren) kan er i.p.v. een mammografie een NMR –scan voorgesteld worden.

Een echografie van de borsten behoudt zijn waarde en kan een noodzakelijke aanvulling van het onderzoek van de borsten zijn.

606

De prothese wordt steeds achter de borstklier geplaatst. Door de prothese wordt de borstklier als het ware naar buiten gedrukt. Hierdoor is het ontdekken van eventuele knobbeltjes juist veel makkelijker geworden. Men geeft, bij het nemen van de mammografie, best aan dat men implantaten heeft zodat de radioloog hiermee tijdens het onderzoek rekening kan houden.

607

Door de borstvergroting blijven de melkklieren intact. Men kan dus perfect borstvoeding geven. Bij een incisie aan de rand van het tepelhof of doorheen de tepel kan er theoretisch schade aan de melkgangen ontstaan hoewel er in de realiteit zelden of nooit problemen voor de borstvoeding optreden.

De siliconen, waaruit de implantaten bestaan, kunnen niet in de moedermelk doordringen.

608

Een zwangerschap zal het resultaat van een vergroting niet ten goede komen. Het is beter te wachten met een borstvergroting tot na de laatste zwangerschap. Beter is het om de ingreep pas te plannen 6 maanden tot 1 jaar na de bevalling omdat het lichaam dan weer “ontzwangerd” is.

609

Er werd een verband gesuggereerd tussen borstimplantaten en auto-immuunziekten zoals reuma, sclerodermie, bindweefselziekten en allerlei klachten zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom, concentratiestoornissen en rugklachten. Wetenschappelijke studies, bij duizenden vrouwen met en zonder prothesen, hebben uitgewezen dat er geen enkel verband kan aangetoond worden tussen borstimplantaten en dergelijke aandoeningen.

610

Mediclinic werkt enkel met leveranciers die een levenslange garantie op hun prothesen geven. Indien het implantaat een lek of ander mankement vertoont, wordt deze gratis vervangen. De belangrijkste reden tot heringreep, is kapselvorming. Een kapsel (het normale laagje bindweefsel rond een implantaat) kan in uitzonderlijke gevallen dik en hard worden en samentrekken. Hierdoor kan het implantaat vervormen.

Vaak vindt men geen duidelijke reden voor deze kapselvorming. Het implantaat zal dan ook enkel door de firma vervangen worden indien de kapselvorming veroorzaakt is door een fout aan de implantaten. Implantaten dienen niet meer preventief vervangen te worden na 10 of 15 jaar omdat de binnenkant vast is. Er is dus geen siliconenolie meer die zich kan verspreiden. Bij twijfel laat men vanzelfsprekend steeds een check-up doen bij de behandelende specialist.

De nieuwste cohesieve gel gevulde prothesen zijn pas sinds 15 jaar op de markt. De oude protheses gingen ruim 17 jaar mee. De verwachting is dat de nieuwe generatie implantaten veel langer zal meegaan.

611

Kapselvorming is een natuurlijk proces. Elk vreemd lichaam dat in ons lichaam terecht komt, zal worden omgeven door een laagje bindweefsel.

Bij kapselvorming is dit laagje bindweefsel te fel uitgesproken en te stevig en krijgt men hierdoor klachten zoals pijn en verharde borsten. Kapselvorming treedt meestal reeds na een tot twee maand op.

Mediclinic gebruikt alleen prothese die aan de buitenkant geruwd zijn. De kans op kapselconcentratie is hierdoor veel geringer. (2%)

612

Dit zal afhankelijk zijn van het type implantaat en de keuze van de insnedeplaats. Op de raadpleging zal de plastisch chirurg de patiënt hierover duidelijk informeren. De protheses worden overwegend via de borstplooi geplaatst. Er zal een dun streepje zichtbaar kunnen blijven van maximaal 5 cm dat precies in de plooi onder de borst valt. Enkel wanneer de patiënt zich ontbloot helemaal uitstrekt, kan het litteken zichtbaar zijn. Dit litteken vervaagt na maanden tot jaren vanzelf.

613

Onmiddellijk na de behandeling draagt men best dag & nacht een sportbeha. Na 1 week kan men de normale dagelijkse werkzaamheden hervatten, met uitzondering van zwaar lichamelijk werk en het tillen van zware lasten (meer dan 5 kg). De eerste weken na de ingreep mag men de armen niet boven borsthoogte tillen. Het lichaam heeft 4 tot 6 weken nodig heeft om de prothese te laten inkapselen, zodat deze niet meer kan ronddraaien of verschuiven in de borstholte.

De eerste dagen na de ingreep kan men best alleen een beetje rondlopen. Na tien dagen kan men weer wat fietsen.Na 6 weken kan de patiënt voorzichtig beginnen te sporten. De zwelling zal na 3 tot 6 maanden helemaal wegtrekken. Het is af te raden de eerste 2 maanden naar de sauna te gaan. Ook het gebruik van de zonnebank kan best de eerste 2 maanden vermeden worden.