Behandelingen

Borstlift (mastopexie)

Heel veel vrouwen hebben last van doorzakking van de borsten na zwangerschap, bij veroudering of bij vermagering.

Bij doorzakking van de borst of wanneer de tepels te laag staan ingeplant, kan een borstlift overwogen worden. Hierbij dient de tepel terug op de juiste hoogte geplaatst te worden.

Dit resulteert bijna altijd in een littekentje rond het tepelhof. Een groot tepelhof kan hierbij makkelijk gelijktijdig verkleind worden. Verder dient vaak het huidoverschot onder de tepel weggenomen te worden. Ook kan een nieuwe techniek toegepast worden waarbij een stukje borstspier wordt gebruikt om de borst te verstevigen. Dit geeft een veel meer blijvend resultaat en voorkomt dat de borst opnieuw uitzakt. Vaak lijkt het borstvolume na de ingreep groter omdat de klier terug de juiste hoogte en stevigheid heeft.

Er zijn verschillende soorten technieken naargelang de ernst van de doorzakking:

 
Woman
Gezicht en hals
Borst
Armen handen en oksels
Buik en rug
Billen, dijen en schaamstreek
Benen en onderbenen
Voeten

Praktisch

Pijn

Een borstlift is doorgaans minder pijnlijk dan een borstvergroting. De last is dan ook meestal beperkt tot enkele dagen.

Herstel

 Door de beperkte postoperatieve last kunnen lichte activiteiten en bureauwerk meestal vrij snel hervat worden. Sport en zwaardere activiteiten kunnen pas na 4 weken. Zwemmen en sauna best pas na zes weken hervatten.

Risico's

De risico’s zijn vergelijkbaar met andere chirurgische ingrepen zoals infectie, slechte littekengenezing, slecht oplossen van de onderhuidse hechtingen.

Nazorg

Na een borstlift wordt een steriel verband geplaatst dat om de twee dagen dient vervangen te worden. Dit kan door de thuisverpleegster gebeuren. Na twee weken kan het verband achterwege gelaten worden en kan best een littekencrème gebruikt worden. Een sport-BH kan best gedurende 4 weken dag en nacht gedragen worden.

Borstlift na
Na
Voor

Prijs

Miniborstlift (lokale anesthesie)
2.300€
Borstlift zonder volumeverlies met spierversteviging
vanaf 5.000€
Borstlift met prothese
vanaf 5.000€
Ultrasonen miniborstlift
2.300€