Ultrasonenlift
Indien de borst minimaal is doorgezakt en het volume bovenaan voldoende is, kan een ultrasonenlift gebeuren. Hierbij wordt met een ultrasonencanulle energie onderhuids afgegeven waardoor nieuw bindweefsel wordt aangemaakt en de borst strakker wordt. Het grote voordeel is dat er met deze techniek geen littekens op de borst komen. Deze methode “smelt” ook een beetje het vetweefsel weg waardoor enkel stevig borstklierweefsel achterblijft. Indien al het klierweefsel onderaan zit of indien men geen vermindering van het volume wenst, dient deze methode gecombineerd te worden met een prothese of dient een andere techniek gebruikt te worden.
Miniborstlift
Indien de tepels maar een beetje te laag staan (meting van het kuiltje tussen de sleutelbeenderen tot de tepel 22 tot 25 cm), kan een minilift uitgevoerd worden. Deze ingreep kan indien gewenst onder plaatselijke verdoving gebeuren. Hierbij komt enkel een litteken rond de tepel te zitten. Het gevoel in de tepel blijft bewaard en ook borstvoeding blijft perfect mogelijk. Door het toepassen van een nieuwe techniek met een permanent zeer soepele hechtingsdraad kunnen plooivorming en verbreding van het litteken tot een minimum beperkt worden. Hierdoor wordt een lelijk litteken (een groot nadeel van de minilift in het verleden) vermeden.
Borstlift
Bij duidelijke doorzakking zijn ultrasonenlift en miniborstlift niet meer voldoende. Indien de tepels duidelijk lager dan de plooi onder de borst gepositioneerd zijn of indien de afstand van de tepel tot het sleutelbeen langer is dan 24 cm, kan enkel een mooi resultaat bekomen worden met een volledige borstlift. Hierbij wordt de tepel naar boven verplaatst, wat een litteken rond de tepel geeft. Tevens wordt ook huidoverschot onder de borst weggenomen. Hierdoor komt er ook een litteken van het tepelhof naar beneden. Het borstklierweefsel zelf wordt opgeplooid voor een strak en gelift resultaat. Veel mensen denken dat de tepel er afgenomen wordt en achteraf terug opgezet wordt. Dat is echter helemaal niet het geval. De tepel blijft vast aan de borstklier, de bloedvaatjes en de zenuwen. Eigenlijk wordt enkel de huid oppervlakkig rondom het tepelhof losgemaakt en wordt de tepel zo verplaatst. Daardoor kan na een borstlift meestal nog borstvoeding gegeven worden en blijft het gevoel en de bloedvoorziening intact.
Borstlift met spier (GRAF lift)
Indien enkel liftend effect noodzakelijk is en het borstvolume goed is, kan een lifttechniek aangewend worden die gebruik maakt van de grote borstspier als permanente interne BH. Hierdoor blijft de borstklier hoger en steviger zitten en blijft het effect langer bewaard.
Combinatie borstlift / borstvergroting
Door het opvullen van de borst kan ook een licht liftend effect bekomen worden. Vaak echter is de tepel te laag gepositioneerd en dan is een combinatie van één van de voornoemde borstliftprocedures met een borstvergroting noodzakelijk.