Peelings

Mediclinic werkt met de producten van Dermaceutic. Afhankelijk van uw huidtype en -conditie worden één tot meerdere peelings aangeraden met een interval van 2 tot 4 weken. Aangepaste thuisproducten worden aangeraden. Vraag advies indien u niet weet welke peeling geschikt is voor uw huid, wij helpen u graag verder.

Wat is een chemische peeling?
Een chemische peeling is een exfoliatie (afschilferen van huidcellen) gestimuleerd door een chemische oplossing. Dermaceutic oppervlakkige peelings bevatten alpha hydroxy acids (AHA) en beta hydroxy acids (BHA) , meer specifiek glycolzuur, welke de kleinste molecuulgrootte heeft. Voor medium peelings wordt TCA (trichloorazijnzuur) gebruikt.
Wat is het voordeel van een chemische peeling?
Het is een volledig natuurlijke en efficiënte methode om de huidstructuur te verbeteren. Uw teint wordt frisser, poriën verfijnen, acné vermindert, rimpels worden minder diep en pigmentvlekken lichten op. Met een minimale inspanning krijgt u maximaal resultaat zonder naalden, laser of chirurgie.
Moet ik mijn huid voorbereiden voor een behandeling?
Het is aanbevolen om minimum 2 weken op voorhand te starten met een avondcrème op basis van glycolzuur.
Hoe verloopt de behandeling?
Een sessie duurt ongeveer 20' tot 30' en bestaat uit een dubbele reiniging, het aanbrengen van de peeling, eventueel neutralisatie en aanbrengen van een herstellende en beschermende crème. Deze peelings geven de beste resultaten in een kuurvorm van 2 tot 4 behandelingen met een interval van 2 tot 4 weken.
Wat zijn de nevenwerkingen?
Tijdens de behandeling kan de huid lichtjes tintelen, zonder pijnlijk te zijn. Enkele dagen na de behandeling kan de huid wat trekkerig aanvoelen met lichte schilfering van de opperhuid. Met een zachte scrub kunnen de schilfertjes verwijderd worden. Een aangepaste hydraterende verzorging is noodzakelijk en niet-comedogene make-up is toegelaten.
Over Dermaceutic
Dermaceutic werd in 1990 opgericht door een toonaangevende groep van Franse dermatologen. Het bedrijf heeft wereldwijd al meer dan 1 miljoen Dermaceutic peelings uitgevoerd. Dermaceutic is wereldpioneer en een toonaangevende referentie op vlak van esthetische dermatologische geneeskunde.

 

De verschillende peelings en hun  indicaties:

Milk Peel - 50% glycolzuur, salicylzuur en melkzuur - pH 1.7                                                    

 • Huidstimulatie
 • Fijne lijnen, glad effect
 • Verbetert tonus

Mela peel - 15% mandolinezuur, 5% idebenone, 5% emblica, 5% retinol en 5% salicylzuur - pH 2.9         

 • Pigmentvlekken
 • Melasma
 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Cosmo peel - 12, 15, 18 en 20% TCA                                                    

 • Vermindering fijne lijntjes
 • Rokershuid
 • Zonbeschadigde huid
 • Vlekken, striemen
 • Acné littekens

Kostprijs


Chemische peeling - Milk peel 125€
Chemische peeling - Mela peel 75€ (gedeeltekijk) - 150€ (volledig gelaat)
Chemische peeling - Cosmo peel 150€

Partners Mediclinic